Guitars

Fender Standard Stratocaster
De Fender Stratocaster is een elektrische gitaar (ontworpen door Leo Fender, Freddie Tavares en George Fullerton) die in 1954 op de markt kwam en het meest verkochte model is.

Gretsch White Falcon
De Gretsch White Falcon, ook wel de White Falcon genoemd, is een semi-akoestische gitaar van het Amerikaanse merk Gretsch, die in 1955 voor het eerst geproduceerd werd. Nadat in 1980 de productie van de White Falcon voor zestien jaar werd stilgelegd, nam de populariteit van de gitaar in de jaren negentig weer toe. Zo gebruikte John Frusciante een White Falcon voor de videoclip van het nummer “Californication” van Red Hot Chili Peppers in 1999. Gitarist Billy Duffy van de band the Cult speelt ook vaak op een White Falcon.

Ibanez RG350DX
De RG350DX is een RG serie “solid body” electrische gitaar. Dit model werd door Ibanez voor het eerst geinstroduceerd in 1998. De RG350DX heeft pickguard-mounted pickups, een double locking tremelo en een gemeleerde slagplaat met deluxe inlays.

Greg Bennett OM15CE
De Amerikaan Luthier Greg Bennet ontwierp een aantal gitaarlijnen voor Samick. Deze gitaren beschikken over pickups van Seymour Duncan en bruggen van Wilkinson. Het hout dat voor deze gitaren wordt gebruikt varieert van ovangkol en ebbenhout uit Afrika, rozenhout uit India en rock maple uit Noord-Amerika. Greg Bennett produceert electrische & akoustische gitaren, electrische en akoustische basgitaren, mandolines, banjos & ukuleles.

Taylor 114-CE
Taylor guitars is opgezet in 1974 door Bob Taylor en Kurt Listug, en is uitgegroeid tot een van grootste gitaarproducenten op het gebied van akoestische en elektrische gitaren.

Al sinds het begin staat Taylor bekend om het gebruik van innovatieve en moderne technologie gecombineerd met ambachtelijk handwerk. Het oog voor detail waarmee dit gedaan wordt maakt Taylor gitaren geliefd om hun bespeelbaarheid en klank bij gitaristen over de hele wereld. Het bedrijf was een pionier met het gebruik van computer technologie, laser en andere high tech productieprocessen en gereedschappen. Een paar bekende innovaties zijn onder andere de ‘’New Technology(NT)’’ halzen die de stevigheid en stabiliteit van de hals aanzienlijk verbeterd. En het met verschillende awards bekroonde ‘’Expression System(ES) een volledig nieuwe inovatieve manier om akoestische gitaren te versterken.

Uitstekende bespeelbaarheid, uitmuntende afwerking en schitterende looks zijn maar een paar van de redenen waarom veel bekende artiesten kiezen voor Taylor: Prince, Jason Mraz, Tony Iommi, Dave matthews, Neil Young zijn maar een paar namen van de duizenden artiesten die spelen met Taylor gitaren.