Fender Mustang III V2 Amplifier

De Fender Mustang is een stevige maar bijzonder draagbare gitaarversterkercombo. Deze Mustang III V.2 is tot veel in staat, van oefenruimte tot optredens, maar ook het fijnere studiowerk is geen probleem. De Fender Mustang III beschikt overeen stevige 12 inch Celestion G12T-100 speaker. Deze speaker kan zeer goed overweg met de 100 Watt aan versterking. Daarnaast komen de uiteenlopende versterkermodellen prima uit de verf. Van vintage-versterkers uit de ‘50s tot gillende lead-sounds van een Amerikaanse high-gain-bak.
Fender Standard Stratocaster

De Fender Stratocaster is een elektrische gitaar (ontworpen door Leo Fender, Freddie Tavares en George Fullerton) die in 1954 op de markt kwam en het meest verkochte model is.

Gretsch White Falcon

De Gretsch White Falcon, ook wel de White Falcon genoemd, is een semi-akoestische gitaar van het Amerikaanse merk Gretsch, die in 1955 voor het eerst geproduceerd werd. Nadat in 1980 de productie van de White Falcon voor zestien jaar werd stilgelegd, nam de populariteit van de gitaar in de jaren negentig weer toe. Zo gebruikte John Frusciante een White Falcon voor de videoclip van het nummer “Californication” van Red Hot Chili Peppers in 1999. Gitarist Billy Duffy van de band the Cult speelt ook vaak op een White Falcon.

Ibanez RG350DX

De RG350DX is een RG serie “solid body” electrische gitaar. Dit model werd door Ibanez voor het eerst geinstroduceerd in 1998. De RG350DX heeft pickguard-mounted pickups, een double locking tremelo en een gemeleerde slagplaat met deluxe inlays.

Greg Bennett OM15CE

De Amerikaan Luthier Greg Bennet ontwierp een aantal gitaarlijnen voor Samick. Deze gitaren beschikken over pickups van Seymour Duncan en bruggen van Wilkinson. Het hout dat voor deze gitaren wordt gebruikt varieert van ovangkol en ebbenhout uit Afrika, rozenhout uit India en rock maple uit Noord-Amerika. Greg Bennett produceert electrische & akoustische gitaren, electrische en akoustische basgitaren, mandolines, banjos & ukuleles.

Taylor 114e

Taylor guitars is opgezet in 1974 door Bob Taylor en Kurt Listug, en is uitgegroeid tot een van grootste gitaarproducenten op het gebied van akoestische en elektrische gitaren.

Het hoofdkantoor is gevestigd in El Cajon, California en Taylor heeft inmiddels meer dan 700 mensen in dienst verdeeld over twee moderne fabrieken in El Cajon, California en Tecate, Mexico waar zij honderden gitaren per dag produceert. Ook onderhoudt Taylor een actief dealernetwerk met in Amerika alleen al 800 dealers en een internationale distributie naar meer dan 60 landen. Om dit allemaal mogelijk te maken bevindt zich een Nederland een gigantisch distributiecentrum.

Al sinds het begin staat Taylor bekend om het gebruik van innovatieve en moderne technologie gecombineerd met ambachtelijk handwerk. Het oog voor detail waarmee dit gedaan wordt maakt Taylor gitaren geliefd om hun bespeelbaarheid en klank bij gitaristen over de hele wereld. Het bedrijf was een pionier met het gebruik van computer technologie, laser en andere high tech productieprocessen en gereedschappen. Een paar bekende innovaties zijn onder andere de ‘’New Technology(NT)’’ halzen die de stevigheid en stabiliteit van de hals aanzienlijk verbeterd. En het met verschillende awards bekroonde ‘’Expression System(ES) een volledig nieuwe inovatieve manier om akoestische gitaren te versterken.

Uitstekende bespeelbaarheid, uitmuntende afwerking en schitterende looks zijn maar een paar van de redenen waarom veel bekende artiesten kiezen voor Taylor: Prince, Jason Mraz, Tony Iommi, Dave matthews, Neil Young zijn maar een paar namen van de duizenden artiesten die spelen met Taylor gitaren.
Mad professor Sweet honey overdrive

Mad Professor heeft met de Sweet Honey Overdrive een heerlijk en veelzijdig overdrive-pedaal afgeleverd. Zowel op versterkers ingesteld op overdrive als op versterkers ingesteld op een clean geluid geeft de Sweet Honey Overdrive een dynamische sound weer.

Mad professor Deep blue delay

De Mad Professor Deep Blue Delay is een natuurlijk klinkende digitale/analoge delay met een volledig analoog signaalpad. Het pedaal is ontworpen met de vintage tape delays in gedachten. Vandaar dat de keuze is gevallen op een combinatie van digitale en analoge technieken. Doordat de delay’s digitaal worden opgewekt is het Mad Professor gelukt om het pedaal uiterst compact te houden.

TC electronics Corona chorus

De Corona chorus biedt standaard SCF instellingen en/of een super dikke Tri-Chorus, hiermee ben ik altijd zeker van uitbreidende klankopties, van glazige sprankeling tot onbegrijpelijke klankkluwen. Uitermate geschikt voor ’70 disco en ’80 popmuziek.

TC electronics Hall of fame reverb

Hall Of Fame Reverb heeft een verzameling van de ultieme reverbs. Met Hall Of Fame Reverb ben ik klaar voor iedere situatie die vraagt om een beetje (of heel erg veel) galm. Hall Of Fame Reverb geeft je 10 reverb types en een custom TonePrints. De reverbs hebben onder meer Spring, Hall, Plate, Room, Church en Ambience; van heel subtiel tot een enorme bak galm. Hall Of Fame heeft Decay, Color en Level knoppen, die het instellen van geluid makkelijk en snel maken. Verder is hij gebouwd met een True Bypass ontwerp, waardoor je absoluut geen signaalverlies hebt wanneer het effect uit staat, en wordt je droge geluid ook bij een ingeschakeld effect totaal en analoog doorgevoerd naar de output.

Dunlop Cry Baby Wah classic

De Cry Baby Classic is hét wah-pedaal met de klassieke sound van de jaren ’60. Dunlop heeft de GCB96F namelijk uitgerust met de legendarische Italiaanse Fasel spoel. Hierdoor krijg je de authentieke klank, het karakter én feel zoals die van de allereerste originele Cry Baby pedalen. Van het typische Jimi Hendrix geluid op Woodstock tot funky jaren ’70 slagjes, de Cry Baby Classic brengt mijn geluid weer helemaal terug in de tijd!
Voor in-ear monitoring gebruik ik Cinepaq IEM-C3 custom in-ears

Fender Mustang III V2 Amplifier
Mad professor Sweet honey overdrive & Deep blue delay
TC electronics Corona chorus
TC electronics Hall of fame reverb
Dunlop Cry Baby Wah classic
Boss TU3 Chromatic Tuner

Sennheiser wireless guitar system
Sennheiser wireless in-ear system

Gitaren: Fender Standard Stratocaster, Greg Bennett OM15CE,
Gretsch White Falcon, Ibanez RG350DX, Taylor 114e akoustische gitaar

Snaren:
Elixir acoustic guitar strings
Rotosound electric guitar strings

Alle apparatuur wordt vervoerd in professionele flightcases.